Geloof
Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet. Hebreeën 11:1
Het geloof is wat oneerbiedig gezegd een 'ding' voor 'de Vlisten'. Opgegroeid in de Gereformeerde Gemeente en vandaar een lange reis gemaakt door veel, heel veel kerken en gemeenten. Maar nergens vonden we 'het'. Na korte of langere tijd voelden en voelen we ons vaak 'vreemdelingen en bijwoners'.
En zo dwalen we als schapen. Maar niet als schapen die geen Herder hebben. Want hoewel we 'het' niet gevonden hebben, Hem -!- mochten we al vroeg in ons huwelijk vinden. Wat een genade!
Zo zijn wij dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God. (Efeze 2)
En zo mogen we ons leven leiden ons bewust dat we van minuut tot minuut afhankelijk zijn van Zijn genade. Anja hing pas een bordje op bij de deur. Misschien verwoord dat wel waar we ons naar uitstrekken:

Onder het kopje geloof plaatsen we regelmatig overdenkingen en bijbelstudies. Allereerst doen we dat voor onszelf om te lezen en te leren vanuit het Woord.
Indachtig de woorden die de profeet Hosea uitspreekt tegen het volk (4 vers 6) Mijn volk is uitgeroeid, omdat het zonder kennis is, blijft er een honger om te 'schatgraven'.
Het Woord is zo rijk, een leven lang is te kort om dit Woord te bestuderen. En steeds vindt je weer iets nieuws.
Karen en Yair Strijker van Studiehuis Reshiet verwoorden het veel mooier dan ik dat kan als zij schrijven: Hebreeuws is niet zomaar een taal, maar de taal die van de Overkant naar ons toegekomen is. Het woord עִבְּרִית betekent letterlijk: komend van de overkant. Hebreeuws is de taal waarin God sprak en het geschiedde. Wie zich verdiept in deze bijzonder diepzinnige en fijnzinnige taal, zal beamen dat deze Taal Goddelijk is; dat de God van Israël Zelf verborgen in deze Taal aanwezig is, zelfs tot in de grammaticale spelregels toe.